De locatie

logo gemmente Sudwest Fryslan

De gemeente Súdwest-Fryslân bestaat uit 6 steden en 63 kernen en dorpen. Qua oppervlakte is het de grootste gemeente van Nederland. De combinatie van stedelijkheid en platteland en het omvangrijke grondgebied maken de gemeente uniek in Nederland. Op 1 januari 2011 is de gemeente Súdwest-Fryslân van start gegaan door een fusie van de vijf gemeenten Bolsward, Nijefurd, Sneek, Wunseradiel en Wymbritseradiel.
De gemeente Súdwest-Fryslân is van nature verbindend, kent de fysieke verbinding via land en water, maar staat ook in sociale zin voor “verbindend”. Een van de 6 belangrijke pijlers van de ontwikkelvisie is ” De grote sociale verbondenheid,  participatie van alle inwoners” . 

Kinderboerderij Sneek is zo’n voorbeeld; het staat voor sociale verbinding en educatie.

Route

De Kinderboerderij Sneek, Harste 11-B, ligt aan de westkant van Sneek is is gemakkelijk bereikbaar vanuit het centrum , de Stadsrondweg Noord en Stadsrondweg Zuid.
Met de fiets of met de auto? Er is voldoende gratis parkeergelegenheid direct voor de deur en de bushalte is om de hoek.

De locatie buiten

Kinderboerderij Sneek is een ideale plek in het parklandschap van Sneek. Met een bescheiden entree prijs van € 2,50 kun je hier onbeperkt genieten.
Spelenderwijs leer je de boerderijdieren kennen: er zijn informatieborden aanwezig om je wegwijs te maken. De boerderij en dieren worden alle dagen tip top onderhouden en verzorgd.

De locatie binnen

Binnen is er een complete workshop ruimte die gebruikt kan worden voor diverse activiteiten. Hier kun je natuurlijk dagelijks individueel terecht, maar ook voor een kinderfeestje en voor volwassenen is deze locatie zeer geschikt.
Het restaurant en terras laten zich goed combineren met de diverse spelactiviteiten. In overleg is maatwerk mogelijk. Zo is de locatie in de wintermaanden ook uitstekend geschikt voor een vergadering of bijeenkomst.

Bij kinderboerderij Sneek is er plaats voor iedereen!

Vrienden van Kinderboerderij Sneek

De oorsprong van Kinderboerderij Sneek ligt bij het initiatief van “De vrienden van de kinderboerderij Sneek” en dateert van ruim 25 jaar geleden. De leden van de vrienden spannen zich reeds vele jaren in voor deze mooie en goede locatie ten behoeve van de samenleving. Behalve dat de kinderboerderij voor gezinnen in Sneek en omgeving een geliefd uitje is, biedt de kinderboerderij medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt of met een verstandelijke beperking een fijne werkplek.

Meedoen in de samenleving!