Kinderboerderij Sneek blijft op dezelfde plek en wordt grondig gerenoveerd

22 december 2023

We hebben goed nieuws: Kinderboerderij Sneek blijft de komende 30 jaar aan De Harste 11B in Sneek. De afgelopen jaren was het onzeker of de kinderboerderij op het huidige terrein kon blijven. Met de vernieuwde locatie zet Alliade een toekomstbestendig centrum neer, waar mensen met een (licht) verstandelijke beperking en/of afstand tot de arbeidsmarkt uit Sneek en omgeving kunnen werken.

Vernieuwen en opknappen 

Er is veel overleg geweest met Patyna, de eigenaar van de grond, en de gemeente. We zijn erg blij dat we het eens zijn geworden en dat we op dezelfde plek blijven. Nu we weten dat we op dezelfde plek blijven, gaan we de komende twee jaar de kinderboerderij opknappen. We gaan het hoofdgebouw vernieuwen en uitbreiden. We voegen een werkplaats toe en we gaan het terrein herstellen en mooier maken. Het terrein van de kinderboerderij wordt wel iets kleiner. We gaan van 2 hectare naar ongeveer 1,3 hectare. Het nieuwe geheel zal qua beeld en uitstraling goed bij de nieuwbouwplannen van de Ielânen passen. 

Blijf op de hoogte 

Het komende half jaar maken we ontwerpen voor het hoofdgebouw en het terrein. En starten we met het aanvragen van de vergunningen. Tijdens de bouwwerkzaamheden blijft de kinderboerderij open voor onze cliënten en het publiek. De renovatie verloopt daarom in fases. De ontwikkelingen zijn te volgen op de website van Alliade en Kinderboerderij Sneek. 

Terug naar overzicht